Cykelhjelme (2015)

15. may. 2015 Af Folksam - red@testuniverset.dk

Der er stor forskel på de bedste og værste hjelme. Det viser en omfattende test af cykelhjelme til voksne og unge. Forskellen er faktisk så stor, at nogle hovedskader kan undgås, hvis man bruger en af de fem cykelhjelme, der skiller sig ud som vindere og "Godt valg" i Folksams test.

Hövding 2.0
Vinder

Hövding 2.0


Karakter


Pris

2.499 kr.

Størrelser

Small - medium - large

Vægt

670 g

Forhandler

hovding.com/

Kommentar:
Bedst målte værdier i alle tests. Den adskiller sig væsentligt fra andre hjelme ved at være en halskrave, der bliver til en hjelm i løbet af et splitsekund, hvis uheldet er ude.

Bell Stoker MIPS

Bell Stoker MIPS


Karakter


Pris

1.199 kr.

Størrelser

Small - medium - large

Vægt

330 g

Forhandler

cykler.dk

Kommentar:
Rotationsbeskyttelse, der fungerer godt.

Giro Savant MIPS

Giro Savant MIPS


Karakter


Pris

1.199 kr.

Størrelser

51-55 cm, 55-59 cm, 59-63 cm

Vægt

270 g

Forhandler

cykler.dk, cykelpartner.dk

Kommentar:
Rotationsbeskyttelse, der fungerer godt.


Hver dag rammes tre cyklister af hovedskader i Sverige. To tredjedele af alle hovedskader kunne være undgået, hvis cyklisten havde båret en hjelm.

Det svenske forsikringsselskab Folksam har testet 18 cykelhjelme til voksne og unge. Forsøgene viser, at de fleste hjelme kunne forbedres, men fem cykelhjelme er klare vindere og anbefalet af Folksam som et “Godt valg”.

Læs også: Se jakken, der holder dig varm og tør ind- og udvendig

Den ene er imidlertid udgået, men de fire cykelhjelme, der placerer sig i toppen, og som er med her, er Bell Stoker MIPS, Giro Savant MIPS, Occano U MIPS Helmet og Hövding 2.0. Vinderhjelmene fås i alle prisklasser fra 450 til 2500 kroner. De første tre er konventionelle hjelme, mens Hövdings er en krave, som cyklisten klikker omkring halsen.

Kraven indeholder en airbag, der springer ud omkring hovedet i løbet af en tiendedel af et sekund, hvis uheldet er ude. Ifølge Folksams test giver Hövdings “hjelm” tre gange så god beskyttelse i forhold til en traditionel hjelm.

Cykelhjelmene Carrera Sammenfoldelig, Casco Active-TC, Occano Urban Hjelm, Smith Forefront og YAKKAY klarede sig skidt i testen.

Læs den fulde test her …


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste og bedste tests hver torsdag
*Skal udfyldes

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING.

Del testen på: