
Nogle er billige, mens andre koster en bondegård – men hvor stor er forskellen egentlig? Vi testede fire robotstøvsugere.
Datatid TechLife mener:
Lidt tung, besværlig at gøre klar, og den larmer en del. Men betjeningen er nem, den suger godt og kommer let omkring i boligen.
Datatid TechLife mener:
Den har et godt udvalg af funktioner og styres nemt med fjernbetjeningen. Sugeevnen er fin, og den er god til at finde rundt.
Datatid TechLife mener:
Med lidt tid og besvær finder den rundt, men sugekraften er ikke tilstrækkelig til tykke tæpper og lignende. Dog fin til prisen.
Robotstøvsugere er gået fra at være et sjovt stykke legetøj til et seriøst hjælpemiddel.
Men der er kæmpe prisforskel. Hvorfor nu det? Det har vi sat os for at finde ud af med denne test, hvor vi afprøvede fire modeller fra omkring 1.000 til 8.000 kroner..
Læs også: Test af robotplæneklippere
Testet i almindeligt dansk hjem
Robotterne er testet i forskelligt indrettede værelser på både trægulve, flisegulve, tynde tæpper og lidt tykkere korthårstæpper.
Vi har desuden udsat de fire robotstøvsugere for forskellige typer af snavs, som støv, hår og krummer, samt små stykker plastik og cellofan. I vores dom er der lagt vægt på rengøringskvaliteten og evnen til at navigere rundt.
Der bruges forskellige teknikker til at kortlægge din bolig, så robotterne kan finde rundt. Nogle er mere effektive end andre, og det er navnlig her, man oplever forskellen på robotstøvsugerne.
Og vinderen er …
Det er især robotstøvsugernes ‘intelligens’, der skiller de dyre fra de billige. Evnen til at lære boligen at kende, finde rundt og fange snavset helt ude i krogene er markant bedre i de dyre modeller.
Man mærker dog også betydelig forskel i sugekraft.
Roomba 980 koster en del, men efterlader sig også et markant renere gulv and de andre, især når det gælder kringlede rum med mange forhindringer.
Den billige fra Severin er ikke direkte dårlig, men egner sig kun til overfladisk rengøring.
– Robotstøvsugere er mest effektive på flade gulve.
– De færreste fungerer på meget snavsede områder og langhårede tæpper.
– Den skal ud at køre hver dag en time eller to, ellers er gulvet ikke ordentlig rent.
– Maskinen skal tømmes med jævne mellemrum.
Datatid TechLife mener:
Med 'elektroniske øjne' lærer den boligen at kende. Den er derfor rigtig god til at finde rundt og fanger skidtet helt ud i hjørnerne.