Vinduesvaskersæt

29. sep. 2016 Af Louise A. Poulsen, Søndagsavisen - lap@sondagsavisen.dk

Det skulle være så smart og gøre vinduespudsning lettere, men virker det efter hensigten. Søndagsavisen har gået produktet efter i sømmene.

Kärcher WV 2 Plus

Kärcher WV 2 Plus


Karakter


Pris

399 kr. (computersalg.dk, computercity.dk)

Inkluderet tilbehør

1 x rengøringsopløsning, 1 x sprayflaske med mikrofiberviskestykke, 1x batterioplader

Vandbeholderens kapacitet

100 ml

Opladningstid

140 min.

Batterilevetid for tørrer

25 min.

Arbejdsbredde på mundstykket

28 cm

Vægt inkl. batteri

0,6 kg

Mål (HxBxL)

32 x 28 x 12 cm

Konklusion: Ingen hvide streger på vinduerne. Der kan ligge lidt snavs nederst i vinduet, hvis ruden har været meget beskidt. Men ellers er resultatet godt. Det medfølgende middel er drøjt i brug. Vaskesættet kan også bruges til spejle og fliser på badeværelset.

Vi kender dem fra tv-reklamer og tilbudskataloger. Produkter, der hævder at gøre tilværelsen lidt nemmere for forbrugeren. Men inden man investerer 500 kroner i en ny gadget, her i form af et kit til vinduespudsning, til husholdningen, er det rart at vide, om produktet rent faktisk virker.

Læs også: Test af støvsugere

Søndagsavisen har i samarbejde med Ann-Alicia Thunbo Ilskov, der har bloggen Husmoderen.dk og har skrevet bogen ‘Hold da helt hus’, testet en af de nyere opfindelser, som man støder på hos isenkræmmere, i byggemarkeder, elektronikforretninger og supermarkeder.

Konklusionen er, at vinduesvaskersættet fra Kärcher fungerer rigtig godt:

– Produktet: Et sæt til at pudse vinduer. Består af sprayflaske med vaskestykke og en tørrer, der suger vandet fra ruden.

– Brugervenlighed: Manualen er kort og lidt snørklet, men man samler hurtigt vasker og tørrer og er i gang på under to minutter, når den genopladelige tørrer er ladet op.

– Anvendelse: Idéen og designet holder, og produktet er ret godt. Hvis det er småsprossede vinduer, fungerer det ikke, da vaske- og tørrehovederne bliver for store. Her burde være små hoveder til at skifte med. Og så burde sprayhovedet spraye bredere, så der ikke skal sprayes så ofte. Der står i manualen, at man skal bruge Kärchers produkter. Men hvorfor skulle man ikke kunne bruge opvaskemiddel, når den medfølgende flaske er brugt op?

– Tid: Er man en haj til normal vinduesvask, sparer man nok ikke tid. Men man sparer vand og undgår, at vindueskarmen bliver sjasket meget til. Tørreren er effektiv, og vinduespudsning bliver sjovt og nemt, da man ikke skal flytte en tung spand rundt.

– Resultat: Ingen hvide streger på vinduerne. Der kan ligge lidt snavs nederst i vinduet, hvis ruden har været meget beskidt. Men ellers er resultatet godt. Det medfølgende middel er drøjt i brug. Vaskesættet kan også bruges til spejle og fliser på badeværelset.

Sådan fungerer Kärcher WV2 Plus:

Apparatet er en batteridrevet vinduesvasker med sugefunktion for enkel og bekvem vinduesvaskning. Den kompakte konstruktion med det ergonomiske håndtag gør den ekstra brugervenlig. Først sprayes vand og regngøringsmiddel på vinduesvaskeren med sprayflasken. Vinduet gøres vådt med vindusvakeren og microfiberkluden, derefter suger du overflødigt vand op med vinduesvaskeren – resultatet er rene vinduer
uden render.

Sådan blev der testet udstyr til vinduespudsning:

Ann-Alicia Thunbo Ilskov, der står bag bloggen Husmoderen.dk og har udgivet bogen ‘Hold da helt hus’, har haft apparaterne i et par uger, hvor hun selv og hendes medarbejdere har testet dem. Der gives en samlet bedømmelse med vægt på blandt andet:

– Brugervenlighed: Hvor nemt er det at læse brugsanvisningen og komme i gang? Hvor logisk er det at bruge? Hvor nemt er det at betjene?

– Anvendelse: Er det ergonomisk godt udført? Er der ting, der spænder ben? Er produktet sat sammen så godt som muligt, har producenten glemt at tage højde for noget? Hvordan er opladningstiden, og kan man komme til skade?

– Praktisk: Sparer man tid i forhold til et almindeligt manuelt vinduespudserkit? Og er det nemt at rengøre og opbevare?

– Resultat: Er resultatet pænt, eller har produktet begrænsninger? Hvad er fordele og ulemper ved metoden?

Sættet til vinduespudsning er bedømt samlet på en skala fra nul til seks stjerner, hvor seks er bedst.Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.

Del testen på: