Stereoanlæg: trådløse

11. jan. 2018 Geir Gråbein Nordby, Lyd og Billede

Her er de trådløse stereoanlæg, der giver de bedste musikoplevelser, uden at du skal smadre sparegrisen.

Marantz M-CR611 + KEF Q150
Vinder

Marantz M-CR611 + KEF Q150


Karakter


Pris

7.128 kroner

Trådløst

AirPlay, Bluetooth, DLNA

Streaming

Spotify Connect

Tilslutning

USB, analog RCA, Ethernet, sub ud, optisk TOSLINK

Effekt

2 x 60 W/1 kHz, 6 ohm

Lyd og Billede mener:
Hjertet i dette anlæg er den kompakte receiver Marantz M-CR611. Højttalerne i systemet er Q150, den mindste model i KEF’s nye Q-serie. Finishen er helt okay for denne prisklasse – og lyden! Anlægget løber i cirkler om de øvrige testdeltagere med en frisk lydkarakter, der får os til at stampe takten. Hvor konkurrenterne kun skraber i overfladen, formår Marantz + KEF at grave detaljerne frem og formidle musikken med krop og sjæl.

Yamaha MusicCast MCR-N870D
Bedste køb

Yamaha MusicCast MCR-N870D


Karakter


Pris

8.490 kroner

Trådløst

AirPlay, Bluetooth, MusicCast, DLNA

Streaming

Spotify Connect, Tidal, Napster, vTuner

Tilslutning

Analog RCA, Ethernet, sub ud, optisk TOSLINK

Effekt

70 W/1 kHz, 6 ohm

Lyd og Billede mener:
Mens de fleste minianlæg byder på masser af kompromiser, virker det, som om Yamaha har læsset alt, hvad de kunne komme i tanke om, ind her. Der mangler stort set kun pladespillerindgang. Anlægget byder på et meget åbent og afbalanceret lydbillede. Her er tilstrækkeligt med detaljer og fyldig klang. Yamahas anlæg er ikke alene veludstyret, det er også et af de bedste mikroanlæg, vi har testet, og et rigtig godt køb.

Onkyo R-N855 + Klipsch RP-150M

Onkyo R-N855 + Klipsch RP-150M


Karakter


Pris

8.489 kroner

Trådløst

AirPlay, Bluetooth, DLNA

Streaming

Chromecast, Spotify Connect, Tidal

Tilslutning

USB, analog RCA, Ethernet, sub ud, optisk TOSLINK

Effekt

2 x 60 W/1 kHz, 6 ohm

Lyd og Billede mener:
Klipsch og Onkyo er blandt testens hi-fi-veteraner. Anlægget er enkelt at sætte op og let at styre via fjernbetjeningen eller Onkyos egen app. Et anlæg med Klipschs letdrevne og energiske højttalere burde som udgangspunkt betyde masser af fart og tempo. Vi har tidligere testet storebror RP-160M med et godt resultat. Men når vi starter musikken på Klipsch + Onkyo, lyder det skuffende fladt og blodfattigt.

NAD C338 + B&W 685 S2

NAD C338 + B&W 685 S2


Karakter


Pris

9.797 kroner

Trådløst

Bluetooth, Chromecast

Streaming

Via app

Tilslutning

2 x analog RCA, phono (MM), sub ud, 2 x optisk/koaksial TOSLINK

Effekt

50 W, 20 Hz – 20 kHz, 8 ohm

Lyd og Billede mener:
Forstærkeren er en moderne udgave af den klassiske NAD 3020. Den har analoge indgange, men er desuden trådløs med Bluetooth eller Chromecast via wi-fi. Kombinationen NAD og Bowers & Wilkins giver en god sammenhæng i lydbilledet, men sprudler ikke af engagement. Lyden kan virke lidt indelukket, for detaljerne kommer ikke særlig godt frem, og vi sidder og venter på, at musikken skal tage os med storm. Det sker bare ikke.

Pioneer X-HM86D

Pioneer X-HM86D


Karakter


Pris

7.499 kroner

Trådløst

AirPlay, Bluetooth, Chromecast, FireConnect, DTS Play-Fi

Streaming

Spotify Connect, Tidal, Deezer, TuneIn

Tilslutning

Analog RCA, Ethernet, sub ud, optisk TOSLINK

Effekt

65 W/1 kHz, 4 ohm

Lyd og Billede mener:
Pioneer-anlægget har cd-afspiller og radio indbygget og et stort udvalg af streamingmuligheder integreret. Det leverer et forholdsvis afbalanceret lydbillede med en varm klang, men bliver lidt gråt og farveløst, især i mellemtonen. Plus for behagelig lyd, som man ikke bliver træt i ørerne af, selv efter lang tid, men det imponerer desværre ikke. Veludstyret, pænt og kompakt, men kedeligt at lytte til.


Musikglæde har intet at gøre med størrelsen af din bankkonto. Ligesom du kan gøre et decideret umusikalsk fejlkøb med et hi-fi-anlæg til 100.000 kroner, er det også muligt at få kanonlyd fra overkommelige komponenter. Det handler bare om at vælge rigtigt.

Det nytter ikke meget med superlyd, hvis stereoanlægget ikke dækker moderne brugeres behov. Det betyder, at anlægget skal kunne streame lyd trådløst fra en smartphone på nem vis.

Læs også: Test af totalt trådløse høretelefoner

Det er et krav, vi har stillet her, så i denne test finder du anlæg med forskellige løsninger hertil. Alle kan sluttes til hjemmenetværket og streame musik via netværksrouteren. Nogle har også Bluetooth for endnu lettere tilslutning.

I denne test har vi taget udgangspunkt i en prisseddel på omkring 10.000 kroner. Vi leder efter de komponenter, der bedst kan formidle musikken på naturtro vis.

For at kunne det er det absolut vigtigt at have en god mellemtonegengivelse. Det er trods alt dér, næsten alle instrumenter har det meste af deres energi.

Diskantområdet er også vigtigt, da det er i overtonerne, at rummet og luften i musikken kommer frem.

Testvinder bliver Marantz M-CR611 kombineret med KEF Q150. Hjertet i dette anlæg er den kompakte receiver Marantz M-CR611. Højttalerne i systemet er Q150, den mindste model i KEF’s nye Q-serie.

Finishen er helt okay for denne prisklasse – og lyden! Anlægget løber i cirkler om de øvrige testdeltagere med en frisk lydkarakter, der får os til at stampe takten.

Hvor konkurrenterne kun skraber i overfladen, formår Marantz + KEF at grave detaljerne frem og formidle musikken med krop og sjæl.

     3 Ting, du skal holde øje med

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber trådløst anlæg:

  1. Placering: Mange er fristet til at placere kompakthøjttalere i en bogreol. Vi anbefaler i stedet at investere i et par højttalerstandere.
  2. App eller remote?: Nogle anlæg leveres med fjernbetjening, men mobilen er altid ved hånden.
  3. Opgradér til bedre lyd: Der er skåret ind til benet for at nå prisen. I mange tilfælde kan man få endnu bedre lyd med en dyrere forstærker.

Læs hele testen på lydogbillede.dk.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.

Del testen på: