
Her er de mest fleksible Bluetooth-højttalere, der både tiltaler dine ører og din tegnebog.
Lyd & Billede mener:
Om Revolve+ er den rigtige for dig, afhænger af, hvordan du skal bruge den. Har du en åben grundplan, hvor du bevæger dig rundt om højttaleren, er rundstrålende lyd perfekt. Batteri er også et plus, hvis du vil kunne flytte rundt på højttaleren. Hvis du skal have en højttaler, der står ét sted, er de andre stationære højttalere bedre valg. De giver et mere korrekt lydbillede og kan klare dybere bas.
Lyd & Billede mener:
Mange vil nok styre direkte mod Onkyo NCP-302 på grund af dens attraktive udseende. Den virker lækker med forsænket volumenhjul og diskrete lys. Derimod er den besværlig at sætte op som multirumshøjttaler. Hvis man kan nøjes med Bluetooth, er det lettere, og så er betjeningen også ligetil. Desværre er lyden ikke så spændende som udseendet, medmindre man kan nøjes med at bruge den til baggrundsmusik.
Lyd & Billede mener:
Som Bluetooth-højttaler fungerer den godt, da man slipper for den komplicerede wi-fi-opsætning. Understøttelsen af streamingstandarder er god. Den lyder også godt, så længe man ikke skruer for meget op. Men hvem vil vælge en multirumsløsning med højttalere, der kan få en indretningsarkitekt til at græmmes? Vi forstår heller ikke, hvorfor der er sat batteri i, når driftstiden er så kort.
Lyd & Billede mener:
Sony SRS-ZR7 er en højttaler, der fungerer i mange roller. Du kan have den i køkkenet i en multirumsopsætning, som tv-højttaler i kælderen eller som computerhøjttaler på jobbet. En mere fleksibel højttaler har vi sjældent set. Hvis man er på udkig efter højkvalitetslyd eller en højttaler med kraftig bas, bør man dog vælge noget andet – selvom den understøtter højopløst lyd.
Musik-streaming bliver mere og mere dominerende. På farten er det selvfølgelig et par behagelige hovedtelefoner, der står for musikken. Til skovturen har man måske skaffet en simpel, batteridrevet rejsehøjttaler. Men hvad gør man derhjemme?
Unge, der flytter hjemmefra i dag, anskaffer sig sandsynligvis en trådløs højttaler i stedet for et traditionelt stereoanlæg. Også for familier med hus er en trådløs højttaler et udmærket supplement i sommerhuset, arbejdsrummet eller hyggestuen i kælderen.
I denne test har vi forsøgt at finde en balance mellem størrelse, pris og lydkvalitet. Her er ingen billige, skramlende plastichøjttalere med elendig lyd, men heller ikke store hi-fi-højttalere med urimelige prisskilte.
I mellemprisklassen får man velbyggede højttalere fra etablerede mærker med en lydkvalitet, der er god nok til de allerfleste. De kan spille højt nok til en fest, uden at det begynder at lyde dårligt, og de kan også formidle detaljer, når man vil nyde mere finstemt musik.
Læs også: Test af totalt trådløse høretelefoner/in-ears
Ekstra funktioner at overveje
Et stadig mere aktuelt spørgsmål er, om man skal købe en rendyrket Bluetooth-højttaler eller gå direkte efter en multirumshøjttaler. Alle højttalerne i testen her kan bruges separat via Bluetooth. Det er nemt, og selv gæster kan let koble deres telefon til på den måde.
At vælge en multirumshøjttaler i stedet er mere fremtidssikret, hvis man finder ud af, at man gerne vil kunne spille samme musik i flere rum. Men selv som enkeltstående højttalere giver de nogle fordele. Ved at sende musikken via Wi-Fi i stedet får man længere rækkevidde og kan også få bedre lydkvalitet, for man slipper for den trods alt begrænsede overførselskapacitet i Bluetooth.
En anden ting at overveje er, om man kan nøjes med strømledningen, eller om højttaleren også skal have batteri. De fleste højttalere i denne størrelse og prisklasse er stationære. Men selv om man ikke har tænkt sig at tage højttaleren med i parken, kan det indimellem være rart at kunne flytte den.
Uanset om man vil høre en podcast på altanen, mens man drikker kaffe, eller vil have noget afslappende musik, mens man ligger i badekarret. Så er det rart at slippe for forlængerledninger.
Og vinderen er …
Audio Pro Addon T10 Gen2 – 2013’s bedste trådløse højttaler – er tilbage i en opgraderet version. På ydersiden er det meste velkendt med et elegant look.
Betjeningen er forbedret, så man ikke behøver at holde styr på en fjernbetjening. Og Addon T10 Gen2 har fået baskontrol, så man selv kan vælge, hvor vrede naboer man vil have. Den har nemlig masser af kraft, der kan fylde et helt rum med ren og flot lyd – tilsyneladende uden anstrengelse. Hatten af for det!
Lyd & Billede mener:
2013's bedste trådløse højttaler er tilbage i en opgraderet version. På ydersiden er det meste velkendt med et elegant look. Betjeningen er forbedret, så man ikke behøver at holde styr på en fjernbetjening. Og Addon T10 Gen2 har fået baskontrol, så man selv kan vælge, hvor vrede naboer man vil have. Den har nemlig masser af kraft, der kan fylde et helt rum med ren og flot lyd – tilsyneladende uden anstrengelse. Hatten af for det!