Smartwatches

8. feb. 2018 Af Mikael Hansen, Lyd & Billede

Med et smart-ur på armen er du allerede godt på vej til et sundere liv. Vi har testet fire af slagsen.

Apple Watch Series 3
Vinder

Apple Watch Series 3


Karakter


Pris

2.965 kroner

Styresystem

Watch OS 4

Skærm

1,65-tommers OLED-skærm, 390 x 312

Trådløs tilslutning

Wi-fi, Bluetooth, NFC

Funktioner

Gps, pulsmåler, lyssensor, vandtæt ned til 50 meter

Hukommelse

8 GB indbygget lager

Batteritid

Op til 18 timer

Mål/vægt

43 x 36 x 12 mm/32 g

Lyd & Billede mener:
Apple Watch Series 3 er som ventet hurtigere og har fået nye smarte funktioner. Den store popularitet betyder et kæmpe udvalg af apps, og har du allerede en iPhone, er det et naturligt valg. Ud over en hurtigere processor sætter vi også meget pris på den forbedrede pulsmåler samt højdemåleren. Desværre er batteritiden stadig et af de store minusser.

Samsung Gear Sport
Anbefalet

Samsung Gear Sport


Karakter


Pris

2.290 kroner

Styresystem

Tizen OS 3.0

Skærm

1,2-tommers AMOLED-skærm, 360 x 360

Trådløs tilslutning

Wi-fi, Bluetooth, NFC

Funktioner

Gps, pulsmåler, lyssensor, vandtæt ned til 50 meter

Hukommelse

4 GB indbygget lager

Batteritid

3-5 dage

Mål/vægt

45 x 43 x 12 mm/50 g

Lyd & Billede mener:
Samsung Gear Sport er et velfungerende smart-ur, som kan lidt af det hele. Designet og navigationsringen er store plusser – ligesom muligheden for at gemme Spotify-lister i den indbyggede hukommelse. Tizen-platformen giver Samsung en hæderlig batterilevetid. Desværre betyder den også, at der stadig mangler apps fra tredjepartsudviklere.

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3


Karakter


Pris

2.499 kroner

Styresystem

-

Skærm

1,2-tommers transflektiv memory-in-pixel skærm, 240 x 240

Trådløs tilslutning

Bluetooth, NFC

Funktioner

Gps, pulsmåler

Hukommelse

-

Batteritid

Op til fem dage

Mål/vægt

43 x 43 x 12 mm/43 g

Lyd & Billede mener:
Garmin Vivoactive 3 er på mange områder en glimrende tracker, men knap så meget et smart-ur. Dertil er de smarte funktioner alt for begrænsede. Heldigvis klarer det trackingen særdeles godt, og især pulsmåler og gps er ret præcise. At det samtidig er behageligt at have på og har lang batterilevetid, er ligeledes store plusser. Kun prisen trækker for alvor ned.

Fitbit Ionic

Fitbit Ionic


Karakter


Pris

2.695 kroner

Styresystem

Fitbit OS

Skærm

1,47-tommers LCD-skærm, 348 x 250

Trådløs tilslutning

Wi-fi, Bluetooth, NFC

Funktioner

Gps, pulsmåler, lyssensor, vandtæt ned til 50 meter

Hukommelse

2,5 GB indbygget lager

Batteritid

Op til fem dage

Mål/vægt

29 x 21 mm/50 g

Lyd & Billede mener:
Fitbit Ionic er mere en tracker end et smart-ur, og ser man på det som sådan, er det særdeles vellykket. Vi er vilde med den store skærm, den lange batterilevetid og de gode muligheder for at indsamle data. Design og pasform kunne dog være bedre, og prisen er for høj. Vil du have et ur, der både er smart til sport og fritid, er Ionic ikke helt, hvad du søger.


Din bil er proppet med sensorer, der holder øje med alt fra benzinniveau og sprinklervæske til bremser og dæktryk. Det er en god ting, da det er med til at give dig et konstant overblik, lader dig optimere forbruget samt blive gjort opmærksom i tide, hvis noget ikke fungerer, som det skal. Tænk, hvis din krop havde de samme muligheder!

Kroppen er vores vigtigste aktiv, men alligevel ved vi ikke ret meget om, hvordan den har det. Du vil måske gerne forbedre din kondition eller smide et par kilo, men ved du overhovedet, hvor du skal starte, og hvad der kan forbedres på? Bevæger du dig nok i det daglige, sover du nok, og hvordan ser det ud med pulsen?

Ligesom bilen har du brug for sensorer, der kan holde styr på detaljerne og informere dig, når der er noget, der skal ændres på. I fremtiden kan man forestille sig, at de skydes ind i kroppen via en lille chip, men her og nu må vi nøjes med at spænde dem på kroppen via læder og plastic. Her har du to muligheder.

Læs også: Test af smartphones

Du kan enten vælge den billige løsning og gå efter en såkaldt tracker. Den kan tælle dine skridt, måle, hvor meget du sover, og holde styr på din puls. Grundet lav pris er mulighederne dog også stærkt begrænsede og centrerer sig primært omkring rå dataindsamling. Batterilevetiden er som regel ganske lang.

I den anden boldgade har vi de smarte ure, hvoraf nogle specifikt er målrettet sports- og fitnessfolk. Prisen er noget højere, men så får du til gengæld også langt mere for pengene. Du får en stor, farverig skærm, mulighed for at installere apps, NFC til betaling, gps, indbygget lagerplads til musik og meget andet. Batterilevetiden svinger meget og går fra et par dage til ca. en uges tid.

Vi har i denne artikel valgt at fokusere alene på den sidste gruppe. Går du allerede med ur, vil du først og fremmest sætte pris på, at de modeller, vi har taget med, ligner og opfører sig som et sådan. Dertil får du naturligvis en række smarte funktioner.

Særligt når vi snakker sport og fitness, er urene overlegne. Du kan nemlig fortælle uret, præcis hvilken aktivitet du skal i gang med, hvorefter det lettere genkender og registrerer den.

At man samtidig kan lagre og styre musik og gps fra håndleddet, er ligeledes ret smart, når vi skal ud og bevæge os.

Og vinderen er …
Apple Watch Series 3 er som ventet hurtigere og har fået nye smarte funktioner. Den store popularitet betyder et kæmpe udvalg af apps, og har du allerede en iPhone, er det et naturligt valg.

Ud over en hurtigere processor sætter vi også meget pris på den forbedrede pulsmåler samt højdemåleren. Desværre er batteritiden stadig et af de store minusser.

    4 Ting, du skal holde øje med

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber et smart-ur:

  • Skærm: Opløsningen og størrelsen på skærmene varierer. Jo bedre kvalitet, desto mere strøm bruger den også.
  • Styresystem: Uret skal parres med din telefon. Det er bedst at blive i samme økosystem.
  • Apps: Apple har klart flest apps. Vil du nøjes med at tracke din aktivitet, er det måske helt ligegyldigt.
  • Batteritid: Jo mere avanceret uret er, desto oftere skal det lades op. Hvad er vigtigst for dig?

Sådan blev der testet:
Hvert smart-ur er blevet parret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive apps er hentet og benyttet i testperioden.

Urene er hver især båret på enten højre eller venstre arm i en uges tid ad gangen for at danne et repræsentativt billede af deres respektive egenskaber.

Herved er det også blevet tydeligt, hvor ofte de skulle lades op, og hvor gode de har været til at indsamle data under rolige forhold samt under løb og styrketræning i det lokale fitnesscenter.

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.

Del testen på: