
Den kendte instant-kaffe med det gyldne låg bliver slået med en stjerne af Gevalia og ender på en delt andenplads med Karat.
Eksperternes dom:
Blød bitterhed og god, svag, behagelig syre. Nærmer sig rigtig kaffe. Rund og mild kaffe, men lidt hengemt eftersmag.
Eksperternes dom:
Svagt bitter og sødlig. Noter af nødder. Lidt tør, godt balanceret. Blød og rund. Nærmer sig rigtig kaffesmag.
Eksperternes dom:
Svagt bitter og meget simpel i sin kaffesmag. Har et let udtryk med lidt mokka- eller kaffesmag. Traditionel instantkaffe.
Eksperternes dom:
Svag og lidt vandig duft. God bitterhed og meget syrlig eftersmag. God tørhed og let træagtige noter.
Eksperternes dom:
Den har ikke nogen kraftig smag, er mindre bitter og lidt vandig. En mild, enkel kaffe, der smager af mindre end andre.
Eksperternes dom:
Mørkebrun, mild syre og svag bitterhed, der kommer snigende. Meget rund, mild og enkel og lidt tynd og vandig i smagen.
Eksperternes dom:
Den er alt for syrlig – næsten citronsyrlig – og mangler bitterhed. Svag smag og smager af gammel automatkaffe.
Amora Instant Kaffe er kaffe, der ved tilsætning af vand giver en kop kaffe med smag og aroma som friskbrygget kaffe, står der på en af de otte instantkaffer, som Søndagsavisen har udsat testpanelet for.
Læs også: Test af kaffemaskiner
Men de to smagsdommere Michael René og Preben Vestergaard, der underviser på Professionshøjskolen Metropol, er langt fra enige. Faktisk placerer de Amora-kaffen på en sidsteplads, fordi den netop ikke smager af friskbrygget kaffe.
– Den smager lidt af sådan noget gammelt automatkaffe, siger Preben Vestergaard.
– Den er lys, tør, nøddeagtig, svagt bitter og meget syrlig. Der er alt for meget syre i forhold til bitterheden, tilføjer Michael René.
Mens Amora må nøjes med to stjerner, er der begejstring og seks stjerner til Gevalia, der slår Karat og klassikeren Nescafé.
Sådan blev der testet:
Otte slags instantkaffe er blevet smagt i en blindtest. Det tilrådede blandingsforhold på emballagen er fulgt, og vandet har haft den anbefalede temperatur (fra 80 grader til kogende). Testpanelet har lagt vægt på smag, eventuel bismag, duft, konsistens og udseende.
Eksperternes dom:
Dejlig kraftig bitterhed og lækker, stærk kaffesmag. Svag syrlighed og noter af kakaotræ. Mørkebrun og skummer let.