Kanelsnegle: jumbosnegle

17. nov. 2016 Af Louise A. Poulsen, Søndagsavisen - lap@sondagsavisen.dk

7-Eleven og Netto er bedst til at lave de store snegle, der er lavet af gærdej.

Jumbosnegl fra 7-Eleven
Vinder

Jumbosnegl fra 7-Eleven


Karakter


Butik

7-Eleven

Pris

17 kr.

Vægt

219 g

Kilopris

77,63 kr.

Eksperternes dom:
Meget, men godt og blødt brød. God kanel, der måtte godt være mere. Relativt kraftig smag af brun farin. Kardemommesmag.

Bløddejssnegl
Vinder

Bløddejssnegl


Karakter


Butik

Netto

Pris

10 kr.

Vægt

112 g

Kilopris

89,00 kr.

Eksperternes dom:
Blødt bid og luftig bolle. Ser kedelig ud, men overrasker positivt. Delikat selv-om der ikke er glasur på. Cremet remonce.

Kvicklysnegl

Kvicklysnegl


Karakter


Butik

Kvickly

Pris

10 kr.

Vægt

167 g

Kilopris

59,88 kr.

Eksperternes dom:
Tynd remonce. Smag af kanel og karamelliseret sukker. Stor forskel på de to, der er købt – én god og én tør og overbagt.

Jumbosnegl fra Circle K

Jumbosnegl fra Circle K


Karakter


Butik

Circle K

Pris

17 kr.

Vægt

220 g

Kilopris

77,27 kr.

Eksperternes dom:
Let bitter, mørk bagning. Lidt tør og kompakt. Tør remonce, men delikat. Lige lovlig meget glasur på.


Brændt og bitter eller bagt alt for lidt. Afbagningen er afgørende for, om en kanelsnegl bliver vellykket, viser det sig, da testpanelet har gnasket sig gemmen otte almindelige kanelsnegle lavet af wienerdej og fire jumbosnegle lavet af gærdej.

Både i jumbosneglene fra Kvickly og Circle K og i kanelsneglen fra Føtex finder panelet eksempler på, at en snegl ikke må bage for længe. Og modsat trækker det ned, at kanelsneglen fra 7-Eleven ikke virker bagt nok.

»Mange af sneglene er bake-off, så butikkerne får de færdiglavede snegle og skal selv bage dem og komme glasur på. Og her kan et par minutter fra eller til i ovnen gøre en stor forskel,« siger Michael René, der er levnesmiddelkandidat og lektor på Professionshøjskolen Metropol.

Læs også: Test af almindelige kanelsnegle 

Det samme er hans meddommer, Tanya Junge Meibom.

»Bare lidt for meget varme giver en tør snegl med brændt smag både i dejen og remoncen,« siger hun.

Hos 7-Eleven siger indkøbs- og marketingchef Charlotte Vendelbo Schrøder, at kæden vil følge op på smag, konsistens og bagning.

»Normalt får vi rigtig god feedback fra kunderne på vores kanelsnegle, og derfor er vi overraskede over testresultatet. Vi går op i kvalitet, så det dur ikke, at vi skuffer på den måde. At vi godt kan finde ud af det, viser testen af jumbosneglen, og sådan – eller endnu bedre – skal vi præstere over hele linjen.«

Læs også: Test af choko-muffins

Kvicklys kanelsnegl scorer seks stjerner for en god dej, lækkert fyld, fin glasur, tilpas afbagning og perfekt balance mellem fyld og dej.

Generelt undrer det Michael René, at glasuren ofte er placeret på midten af sneglen.

»Den gør bedre nytte ude ved kanten, hvor dejen ofte er mere tør og kedelig,« siger han og fremhæver Lagkagehusets snegl, hvor glasuren følger sneglens spiralform. En enkelt snegl – bløddejssneglen fra Netto – har dog slet ikke glasur på. Umiddelbart er dommerne skeptiske.

»Den ser kedelig ud, men er overraskende god. Det gør ikke noget, at der ikke er glasur, for den er fint sød alligevel og slet ikke tør,« siger Tanya Junge Meibom, som også godt kan lide jumbo­sneglen fra Kvickly.

Michael René er ikke lige så begejstret, for han har fået en væsentligt mørkere og mere tør udgave. De må smage hinandens og er nødt til at lade det trække ned i bedømmelsen, at der er så stor forskel.

Sådan skal en god kanelsnegl smage:
Der skal være remonce indeni, som skal smage af kanel, brun farin og smør. Ovenpå skal der være glasur. Gærdejssneglene skal være luftige uden at være tørre. Der skal være god balance mellem remonce og dej i begge slags snegle. Og afbagningen skal være tilpas.

Sådan blev der testet kanelsnegle i jumbostørrelse:

Testpanelet bestående af Tanya Junge Meibom og Michael René, begge levnesmiddelkandidater og lektorer på Professionshøjskolen Metropol, har bedømt jumbosnegle. De har lagt vægt på smag, eftersmag, konsistens, duft og udseende. Der er tale om en blindtest, idet alle snegle blev serveret uden emballage.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.