Læbestift: den bedste røde

10. mar. 2016 Af Magasinet Q, Aller Media - red@testuniverset.dk

Klassiske røde læber er prikken over i’et på dit festoutfit og er det perfekte valg for dig, som gerne vil forme læberne og give dem mere fylde.

Smashbox Be Legendary Lipstick
Vinder

Smashbox Be Legendary Lipstick


Karakter


Pris

170 kr. (stylebox.dk)

Parfume

Nej

Parabener

Nej

Fordele: Efter en lang dag var farven, næsten som da jeg tog den på i de tidlige morgentimer. Konsistensen er dejligt cremet, og mine læber tørrede ikke ind og manglede ikke luft.
Ulemper: Har man tynde læber, kan læbestiften godt finde på at lægge sig på huden omkring læberne. Da den er så holdbar, som den er, kan den godt være ret sej at få af huden igen, når først den har ramt andet end læberne.
Bonus: Låget sidder rigtig godt fast, så der er ingen grund til at bekymre sig om læbestiftstreger i tasken.
IDUN Jordgubb Lipstick

IDUN Jordgubb Lipstick


Karakter


Pris

169 kr. (matas.dk)

Parfume

Nej

Parabener

Nej

Fordele: Læbestiften er meget blød og behagelig at påføre, næsten ligesom en læbepomade. Den skarpe form gør det nemt at lave en skarp linje, selv uden læbeblyant. Den er rar at have på, så jeg glemmer faktisk, at jeg har knaldrøde læber. Lige indtil jeg drikker te, og den smitter af på kruset. Farven, der er intens rød og mat, holder på læberne hele dagen og skal fjernes med rensemælk for at gå af.
Ulemper: Den dufter kemisk og ikke så godt.
Bonus: Indeholder hverken parfume eller konserveringsmidler.
Rimmel The Only 1 Læbestift

Rimmel The Only 1 Læbestift


Karakter


Pris

79,95 kr. (matas.dk)

Parfume

Ja

Parabener

Ja

Fordele: Konsistensen er dejlig blød og cremet, og det føles næsten, som om den fugter en lille smule. Dejligt, at den modsat mange andre læbestifter ikke tørrer ud på læberne. Duften er mild, og ligesom Rimmels andre læbestifter føles den ganske enkelt bare dejlig blød på læberne.
Ulemper: Den er en smule let og ikke så farvemættet, hvilket gør, at den godt kan virke lidt transparent med et enkelt lag. Den skal derfor også friskes op løbende. Den er lige lovlig shiny – om man kan lide det, er en smagssag.
Bonus: Den er nem at fjerne.
GOSH Copenhagen Velvet Touch Lipstick

GOSH Copenhagen Velvet Touch Lipstick


Karakter


Pris

95 kr. (magasin.dk)

Parfume

Nej

Parabener

Nej

Fordele: Den er rigtig god til prisen og giver en intens, mat farve, der både holder til to kopper kaffe og en sandwich. Selv om den er tør at påføre, så er den blød at have på og smitter kun lidt af. Duften er sød med kraftige toner af vanilje. Designet er smukt, sort og strømlinet.
Ulemper: Læbestiften er meget tør i konsistensen, så, hvis du har tørre eller sprukne læber, kan den ikke anbefales. Til mine bløde læber fungerer den dog fint.
Bonus: Indeholder ikke parabener.
Nilens jord Lipshine – Red Kiss

Nilens jord Lipshine – Red Kiss


Karakter


Pris

145 kr. (nilensjord.dk)

Parfume

Nej

Parabener

Nej

Fordele: Læbestiften hedder Lipshine, og det skal jeg love for, at man får. Læberne får en flot glossy overflade uden at ligne lipgloss. Farven er lidt lysere end klassisk rød – ganske flot til et hverdagslook. Man kan hverken lugte eller smage den, når den sidder på læberne.
Ulemper: Formen er lidt ... Ja, uformelig. Det gør den svær at påføre, så den sidder på hele læben. Du skal ikke begynde at kysse for meget med den på, da den skinnende overflade forvandler sig til en rød fedtplet på dit kysseoffers hud.
Bonus: Den indeholder plejende E-vitamin.
La Roche-Posay Novalip Duo

La Roche-Posay Novalip Duo


Karakter


Pris

159 kr. (apotekeren.dk)

Parfume

Nej

Parabener

Nej

Fordele: Læbestiften er lidt anderledes end mange andre på grund af den hvide creme, som skal holde læberne fugtige, i midten. Det er en sjov gimmick, selv om virkningen måske ikke helt er der. Det er til gengæld en flot rød farve, som er nem at lægge på læberne – og nem at tage af igen.
Ulemper: Jeg havde kun haft den på i et par timer, da læbestiften begyndte at klumpe, hvilket må siges at være uheldigt, da den jo netop lover fugtpleje.
Bonus: Den er lanolinfri og indeholder ikke parabener og parfume.
Max Factor Colour Elixir Lipstick

Max Factor Colour Elixir Lipstick


Karakter


Pris

109 kr. (matas.dk)

Parfume

Ja

Parabener

Ja

Fordele: Konsistensen er let og cremet, og den er derfor rigtig nem at påføre læberne. På grund af den cremede konsistens er læbestiften meget let at fjerne igen – enten med vand eller bare med en serviet.
Ulemper: Læbestiftens farve gik på kun en time fra at være knaldrød til at blive mere pink i looket. Særligt når jeg drak vand, blev læbestiften simpelthen for flydende, og mine tænder blev plettede af små røde stænk.
Bonus: Den røde farve er så klassisk som overhovedet muligt. Det er en farve, som vil klæde alle ligegyldigt hudfarve.

Del testen på: