Uldundertøj: til kvinder (2016)

23. nov. 2016 Af Testuniverset.dk - kilde: Klikk.no

Varmt, blødt og svedtransporterende uldundertøj er guld værd på skiferien og vinterløbeturen. Se her, hvilke mærker og modeller du trygt kan gå efter.

Arc'teryx Satoro AR Crew neck/bottom
Vinder

Arc'teryx Satoro AR Crew neck/bottom


Karakter


Pris

1.099 kr. + 899 kr. (arcteryx.com)

Størrelser

S-XXL

Materialer

81 % merinould, 12 % nylon, 7 % elastan

Klikk.no mener:
Sømmene er himmelske – mere behaglige får man dem ikke. Sidder tæt uden at stramme. Bedste bevægelsesfrihed i hele testen. Elastisk og slidstærk.

Icebreaker Oasis LS Crewe/Leggings

Icebreaker Oasis LS Crewe/Leggings


Karakter


Pris

649 kr. + 599 kr. (Eventyrsport, eu.icebreaker.com)

Størrelser

XS-XL

Materialer

100 % merinould

Klikk.no mener:
Mellemtykt tøj i ren uld af fremragende kvalitet. Har super pasform. Bukserne er en smule stive, især når man bøjer knæene. Flade, diskrete sømme. Klassisk og stiligt design. Lugtfri efter en uge med sved på panden!

Houdini Activist Crew/Tights

Houdini Activist Crew/Tights


Karakter


Pris

629 kr. + 549 kr. (Outnorth, Campz, houdinisportswear.com)

Størrelser

XS-XL

Materialer

60 % merinould, 40 % TENCEL

Klikk.no mener:
Undertøjet består af 60 % uld og 40 % TENCEL, der er et nedbrydeligt kunststof. TENCEL opsuger ikke sved lige så effektivt som ren uld. Føles vådere end de andre, når der svedes. Trøjen er løs, men bukserne sidder tæt og passer til små numser. Dejligt sæt til afslapning på sofaen.

Kari Traa Tikse LS/pant

Kari Traa Tikse LS/pant


Karakter


Pris

509 kr. + 469 kr. (Outnorth)

Størrelser

XS-XL

Materialer

100 % merinould

Klikk.no mener:
Supertyndt, let uldtøj. Bevæger sig godt med kroppen. Blandt de allertyndeste, varmer mindre og ventilerer godt. 100 % uld giver god varme i forhold til tykkelsen. Tørrer hurtigt. Mange sømme, som mærkes lidt på benene. Trøjen er lidt kort, og bukserne lidt lave. God til intensiv aktivitet eller milde dage.


Når man i frostgrader løber af sted på gader og stræder, eller suser ned ad sneklædte bjerge og begynder at svede under skitøjet, er det lækkert at være iklædt et sæt uldundertøj, der sørger for at holde kroppen tør og varm.

Klikk.no har testet uldundertøj af høj kvalitet, og det sæt, der imponerer testpanelet allermest, er Arc’teryx Satoro AR Crew neck/bottom.

Sættet stryger til tops, blandt andet fordi sømmene ikke generer, det sidder tæt uden at stramme, svedtransporten er i top,  og så har det den bedste bevægelsesfrihed i hele testen.

Læs også: Test af løbejakker og skaljakker

Fakta om testen af uldundertøj

De fleste uldsæt i denne test består af 100 procent uld. Nogle er et miks af uld og syntetisk stof (ned til 60 procent uld). En grund til at iblande syntetiske materialer er, at tøjet bliver mere slidstærkt. Blødt merinould er sårbart over for slitage.

I denne test indgår uldundertøj i kategorien tyndt uldtøj. Alle sættene er gode. Forskellen på fire og seks stjerner i denne test er egentlig lille. Vælg ikke ud fra stjernerne, men læs beskrivelserne, og find ud af, hvad der passer dine behov.  Om man bedst kan lide det stramt eller løst, kort eller langt, varierer jo fra person til person.

Testpanelet bestod af Bjørg Selvåg, der er officer med ti års baggrund i Forsvaret og har krydset Grønland, Malin Iren Haug, som dyrker triatlon, har været elite-faldskærmsudspringer og er løbetræner, og Maren Haugeto, professionel tester og journalist.

Vasketips:
Det er ikke nødvendigt at vaske tøjet, hver gang du har brugt det. Uld er mindre modtagelig for lugt, og tøjet holder længere tid, hvis du bruger det flere gange mellem hver vask. Brug et enzymfrit vaskemiddel specielt til uld.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.

Del testen på: