Gadgets: 5 smarte dimser til dit hjem

15. feb. 2018 Af Mikael Hansen, Lyd & Billede

Pep hjemmet op med elektronik, der letter din hverdag.


Nanoleaf Aurora

Pris: 1.699 kroner

Sæt lys på tilværelsen med LED-paneler fra Nanoleaf. Der følger ni paneler med i startpakken samt et par designforslag. Flere kan tilkøbes. De forbindes med små plasticpinde, der samtidig sørger for at overføre strømmen. Denne sluttes til via et modul, der eventuelt sættes til i bunden. Panelerne er lette at hæfte på væggen via dobbeltklæbende tape. Tilkøbsmodulet Rhythm lader panelerne hoppe og danse i takt med musikken.

Specifikationer:
Wi-fi
iOS, Android, Alexa, Google Assistant, IFTTT, Apple HomeKit
Lyser i 16 millioner farver
100 lumen pr. panel
Mål: 24 x 24 x 24 x 1 cm


Netgear RBK40 – Orbi AC2200

Pris: 2.710 kroner

Har du også problemer med at få dit trådløse netværk til at nå ud i krogene, så se her. Løsningen på dit problem er et MESH-system, som kort og godt går ud på, at du via flere forbundne enheder spreder dit internetsignal rundt i huset og dækker de bare pletter. Sæt Orbi op, og du kan nu streame og surfe uden hakken og lange loadingtider. Det er nemt at sætte op og bruge, men prisen kan godt afskrække.

Specifikationer:
Tri-band (2,4 GHz, 5 GHz, 5 GHz)
IEEE 802.11ac
10, 100, 1000 Mbit/s
iOS, Android
Mål og vægt: 8,4 x 7,6 x 16,1 cm / 304 g


Nest Cam IQ

Pris: 2.899 kroner

Nest Cam IQ har en indbygget sensor på 4K med HDR. Det er meget for et overvågningskamera og sikrer flotte og detaljerede billeder. Kameraet optager dog kun i 1080p, og den større sensor bruges i stedet til at kunne zoome ind, uden at det påvirker billedkvaliteten. Kameraet bør kunne opfylde de flestes behov, men det er lidt synd, at de smarteste funktioner koster ekstra. Det eneste, vi rigtig savner, er integration med Apples HomeKit.

Specifikationer:
Wi-fi, Bluetooth
iOS, Android
4K-sensor med HDR, 130° synsvinkel
Supersight, 12 x optisk zoom


IKEA Trådfri Gateway startsæt

Pris: 529 kroner

Ikea har med Trådfri-serien bevæget sig ind på markedet for smart belysning. Den fungerer ligesom hos Philips, hvor pærerne kommunikerer med en bridge, der forbindes til dit modem. Serien består primært af hvide pærer, som lyser hvidt eller gult, nogle rammer med indbygget lys, diverse knapper, bevægelsessensorer og sågar reoler med indbyggede pærer. Det er godt tænkt, da Ikea spreder den smarte belysning godt ud og er med til at øge anvendeligheden.

Specifikationer:
Wi-fi
iOS, Android


Logitech POP Home Switch Starter Pack

Pris: 937 kroner

Det er smart at kunne styre lys, termostater og persienner med stemmen, men en gang imellem vil man også bare kunne trykke på en knap. Det kan du med POP, og du bestemmer selv, hvad et tryk skal medføre af handlinger. Hver knap har tre funktioner. Et tryk, to tryk eller et langt tryk. Det første aktiverer, og det andet deaktiverer.De bruger meget lidt strøm og kan tages med overalt i huset. Ganske genialt.

Specifikationer:
Bridge og to POP-knapper
Bluetooth, Wi-Fi
iOS, Android
Mål: 6 x 0,9 x 6 cm

    4 Ting, du skal holde øje med

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber smarte dimser:

  • I Danmark har vi endnu ikke fået Alexa og Google-home. Eneste reelle mulighed for smart integration og styring er derfor Apples Homekit.
  • Ikke alle smarte dimser gør hverdagen lettere. Det kan blive mere bøvlet.
  • Gå efter kendte mærker. Konkurrencen er stor, og der er meget bras derude.
  • Lys, kamera og låse: Dette er lige nu de mest populære genrer inden for smarte hjem.

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og få de nyeste tests direkte i din elektroniske postkasse hver torsdag

LÆS VILKÅR FOR TILMELDING HER.

Del testen på: