
Overraskende sejr i denne uges test af vin til risalamande.
FinansBureauet mener:
Virkelig flot Ruby til prisen med mørk chokolade og brombær i næsen og rund mund med kontrolleret sødme og noter af valnød og lakrids indhyllet i røg.
FinansBureauet mener:
Fin robust og velstruktureret Colheita fra årgang 1992 med præg af rosiner og marcipan i næsen, valnød og mørk chokolade i munden og nelliker og kardemomme i den lange intensive eftersmag.
FinansBureauet mener:
Vellykket dansk kirsebærvin i vinøs stil med den forventelige kirsebærdominans i både næse og mund tilsat lette noter af mokka og vanilje indhyllet i fine tanniner. Spændende alternativ til Recioto.
Temaet for denne uges test var vin til risalamande. En kamp, som ikke overraskende udviklede sig til et opgør mellem Portvin og Recioto.
Mere overraskende var det måske derfor, at sejren gik til en australsk hedvin i form af Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Muscat, som forhandles af Propperiet til en pris af 119,20 kr. ved 6 stk.
Læs også: Bedste vin til and
“Livet er for kort til ikke at have smagt hedvinene fra Chambers”, skulle Robert Parker have udtalt. Og det kan man kun give ham ret i, når man har smagt vindervinen, som er en herlig sag med 8-10 års lagring på bagen.
Sådan blev der testet:
FinansBureauet tester hver uge en række vine med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:
(6 stjerner): Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
(5 stjerner): Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
(4 stjerner): Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine, der vurderes til at koste mindre end butiksprisen, vil ikke blive omtalt.
FinansBureauet mener:
En helt fantastisk næse med intensive noter af tørrede frugter, Amaretto og kaffegrums og en super cremet mund med en symfoni af smagsindtryk i retning af marcipan, rosiner, ristede nødder og mokka. Vinen er i sig selv en meget stor oplevelse, men særligt til risalamande går det hele op i en højere enhed.